Jelentkezzen be hozzánk!

Mikroszkópos gyökérkezelés

Hősök Tere Fogászat - Fogászati centrum implantátumok hs-dental.hu Budapest mikroszkópos gyökérkezelés 5

Még a legtapasztaltabb fogszakorvos sem képes szabad szemmel érzékelni azokat az apró szövetdarabokat vagy más, a fogcsatornákban megbújó anyagokat, amelyek a gyulladást kiválthatják. Sőt, néha maga a fogcsatorna üregrendszere is olyan extrém méretű vagy alakú, hogy mikroszkóp nélkül még megvizsgálni sem lehetne maradéktalanul. Mikroszkópos vizsgálattal rögtön fel lehet deríteni, hol és hogyan kell preparálni a fogcsatornát, és ezután a panaszok jó eséllyel már nem jelennek meg. 

A komplikált gyökérkezeléseket rendelőnkben speciális, fogászati operációs mikroszkóppal végezzük el. Így azok a gyökércsatornák is láthatóvá, kezelhetővé válnak, melyek szabad szemmel észrevehetetlenek. Orvosaink olyan nehezen megoldható esetekben is képesek sikeres beavatkozást elvégezni, ahol az általános fogorvosi gyakorlat már csődöt mondana.

Hősök Tere Fogászat - Fogászati centrum implantátumok hs-dental.hu Budapest mikroszkópos gyökérkezelés 6

A beavatkozás minimál invazív lehet, ami azt jelenti, hogy a kezelés során legkevesebb ép foganyagot kell eltávolítani, ezáltal csökken a fog későbbi törésének kockázata. A szabad szemmel nem látható gyökércsatornák kezelhetővé válnak ill. a hagyományostól eltérő formájú, lefutású gyökércsatornákat is tökéletesen ki lehet tisztítani. 

A régi, rosszul funkcionáló gyökértömések maradéktalanul eltávolíthatók a mikroszkóp használatával és nagyobb eséllyel távolíthatók el a gyökércsatornába betört műszerek is. 

A mikroszkópos gyökérkezelés a legprecízebb beavatkozások közé tartozik. Időigényesebb, mint egy hagyományos gyökérkezelés, egy alkalom akár 1-1,5 óra hosszat is igénybe vehet. Fontos azonban tudni, hogy a csúcsminőségű gyökértömés, mint végeredmény mindennél fontosabb. A fog megmentésével egy időben megelőzhetjük a későbbi gyulladások kialakulását, ill. a gócbetegségek szövődményeit. Hagyományos módszerekkel előfordulhat, hogy bonyolult esetben 6-7 alkalommal is gyógyszert kell cserélni egy-egy gyökércsatornában, mikroszkóppal általában 2-3 kezelés elegendő.

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK