Jelentkezzen be hozzánk!

Fémre égetett koronák, hidak

Azokban az esetekben, ahol egy, kettő, maximum 3 foghiányt természetes fogak határolnak, fém, illetve nemesfém (arany) vázakra égetett porcelán leplezésű koronákat, hidakat készíthetünk. Ma már a különböző leplező porcelán anyagok lehetőséget adnak arra,hogy szinte tökéletesen reprodukáljuk a természetes fogak optikai tulajdonságait.

Kombinált fogpótlások (fix+kivehető)

Azokban az esetekben ahol jelentős a hiányzó fogak száma, már nem készíthető rögzített pótlás. Ha a meglévők stabilak, terhelhetők egy speciális korona vagy hídpótlást ragasztunk be véglegesen. Ezen a fix pótlásrészen rejtett kapcsolódási felszínek vannak kialakítva. Ezekhez a felületekhez illeszkedő, különböző típusú precíziós, finommechanikai rögzítők jelentősen növelik a kivehető fogsorrész stabilitását melyek „láthatatlanul” kapcsolják össze a fix és kivehető részt.

Teljes fogsor(kivehető)

A teljesen fogatlan állcsontokra készülő protéziseket speciális lenyomat-technika és arcíves harapás-regisztráció alapján készítjük IVOCLAR technológiával. Az így elkészült fogsorok maximálisan kihasználják az anatómiai adottságokat, a klinikai szituációt, olyan rögzítettség illetve a komfortérzet érhető el, hogy fogsorragasztó használata nélkül akár egy almába is bele tud harapni.

Előnytelen állcsont formáknál a jobb rögzítettség érdekében implantátumokat helyezhetünk a szemfogak területére melyek egy speciális finommechanikai rögzítővel „patentként” tartják helyén a protézist.

Fémmentes betétek (inlay), koronák, héjak

Az esztétikailag kiemelt területeken (front régió), valamint az egyre növekvő fémallergia következtében egyre inkább teret hódítanak a fémmentes fogpótlások. Ha a fog koronai részének hiánya (régi tömés, szuvasodás, trauma) egy bizonyos mértéket meghalad, akkor már a fogpótlások csoportjába tartozó betétet, héjat, koronát készítünk.

Betét a rágó fogakba kerül, ami a fogkorona sérült részét egészíti ki.

Héjkészítésnél a metszőfogak külső, ajkak felőli felszínét preparáljuk, s erre az előkészített felszínre kerül a teljesen individualizált kerámia pótlás.

A korona a fog teljes külső részét pótolja. Ezen fémmentes pótlások készülhetnek teljes kerámiából égetett, CAD/CAM technológiával kialakított, illetve kompozit alapú, üvegszál erősítésű anyagokból.

Gyakran találkozunk olyan esettel, amikor egy nagy tömés – főleg gyökérkezelt fogakból – többször is kiesik, néha egy-egy csücsök letörésével együtt.

Ennek az lehet az oka, hogy gyakran szinte kivitelezhetetlen a nagyméretű, több fogfelszínt érintő esztétikus tömések elkészítése. Sokszor már olyan mértékű a fog sérülése, hogy egy egész csücsköt is pótolni kell. Erre a célra a napjainkban alkalmazott fogszínű tömőanyagok sokszor már nem alkalmasak.

Ilyenkor felmerülhet a korona készítése, ehhez viszont még több ép és értékes fogszövetet kellene feláldoznunk!

A betét (Inlay/onlay) készítése a tömés és a korona közötti “átmenet”, amely tökéletes esztétikai és funkcionális eredményt ad. Az eljárás során kizárólag a régi töméseket, és a szuvas vagy meggyengült foganyagot távolítjuk el, így minimál invazív terápiát valósítunk meg. Az így kialakított formáról hagyományos vagy optikai lenyomatot veszünk. Ez alapján vagy CAD CAM technikával vagy fogtechnikus segítségével elkészítjük a színben és formában megfelelő fémmentes betétet, mely a fog hiányzó darabját mintázza meg.  Ezt, mint egy hiányzó puzzle-darab illeszkedik a preparált foghoz, és egy speciális ragasztóval rögzül véglegesen.

Fogászati kezelések

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek:
08.00-20.00-ig

Hívjon minket időpontért!

vagy

Vélemények

Pácienseink véleménye a fogorvosokról, fogászati kezeléseinkről.

Krisztián Bíró
Krisztián Bíró
2024-01-17
Best Dentist in Budapest!
Krisztián Bíró
Krisztián Bíró
2023-10-20
Legjobb fogászat
Borszek Harghita
Borszek Harghita
2023-09-14
Stop sesrching doctors and go to Dr Budai, he is Simply the Best, he Has got the expertise for all cases, acts prompt and professional!!! After long german experience, even in medical field,Dr Budai meant the savior from Heaven for me.
Fruzsa
Fruzsa
2023-06-09
Nagyon meg vagyok elégedve Makk Richárd doktor úr munkájával. A doktor úr teljesen fájdalommentesen eltávolította jobb alsó bölcsességfogamat, pedig nagyon féltem. Mindig volt hozzám egy-két jó szava, és folyamatosan tájékoztatott, mi történik épp. Az asszisztensek is nagyon kedvesek, a fogászat jól felszerelt, modern. Mindenkinek ajánlom a rendelőt, aki bölcsességfog műtétre vállalkozik.
George Aerts
George Aerts
2023-04-05
I decided recently to fix all teeth problems after doing nothing during the covid-period. Went back to HS-dental in the street where I live. Some weeks later with a lot if sessions and 4 bridges it is almost finished. I can say I am vety satisfied, first of all about the service itself and secondly for the very acceptable price-setting. I want to mention especially my very profesdional dentist, dr.Richard Makk, but also all assistants and very friendly receptionists. Can recommend them. Also good at English.
Dávid Megyeri
Dávid Megyeri
2023-01-25
Kedves,jófej és elképesztően profi csapat! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Gyöngyi
Gyöngyi
2022-07-12
Professzionális ellátás, mindenre kiterjedő tájékoztatás, kedvesség, odafigyelés jellemzi a fogorvosi rendelőt. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Digitális fogászat

3D tervezéssel a tökéletes eredményért.

Mikrosebészeti beavatkozások

Komplikált fogászati esetek kezelésére.

Fogászati Centrum

Fogászati kezelések A-tól Z-ig.

Ingyenes parkolás

Saját parkolóval rendelkezünk.

Digitális fogászat

3D tervezéssel a tökéletes eredményért.

Mikrosebészeti beavatkozások

Komplikált fogászati esetek kezelésére.

Fogászati Centrum

Fogászati kezelések A-tól Z-ig.

Ingyenes parkolás

Saját parkolóval rendelkezünk.

Elérhetőségeink:

Lépjen velünk kapcsolatba!

Töltse ki űrlapunkat és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon!