Jelentkezzen be hozzánk!
hs-dental-hosok-tere-fogaszat-digitalis-fogaszati-centrum-fogorvosi-rendelo-budapest-dental-cerec-cad-cam-digitalis-fogaszat

Mit jelent a fogászati digitális lenyomatvétel?

Fogászati rendelőnkben ha digitális lenyomatot készítünk a hagyományos lenyomatkanál és lenyomatanyag használata feleslegessé válik. Egy kisméretű intraorális kamerával (szkennerrel) készül az optikai lenyomat. A fogazat digitalizált, 3D-s, pontos másolatát (virtuális modellt) egy speciális számítógépes szoftver állítja össze a kamera felvételeiből. A fogak virtuális modellje néhány másodpercen belül a páciens szeme láttára megjelenik a monitoron, ráadásul színesben.

A fogászati digitális lenyomatvétel előnyei:

 1. A fogászatban digitális lenyomat mikrométeres (milliméter ezredrésze) pontosságú A CAD/CAM (számítógépes tervezés/számítógépes gyártás) technológiának köszönhetően az lenyomati pontatlanságok, ill. az emberi tévedés lehetősége minimalizálható.
 2. Érzékeny garatreflexes (öklendezős) páciens esetén is alkalmazható. A hagyományos lenyomatvétel során jelentkező hányingerhez, fulladáshoz közeli érzése sokakat elrettent a fogpótlások készítésétől vagy cseréjétől. A digitális fogászati lenyomatvétel során nem kell számolni kellemetlen érzéssel, mivel nem kerül lenyomatanyag a szájba. A szkenner kisméretű fejét a szájban óvatosan mozgatva, kellemetlenség nélkül, fényképfelvételek sorozata készül 200 kép/perc sebességgel. Ezekből egy nagyteljesítményű számítógép állítja össze a 3D virtuális modellt.
 3. Nincs nagymennyiségű idegen anyag a szájban. A hagyományos módszernél a folyékony lenyomatanyag kerül be a szájba., melynek 2-4 percig mozdulatlanul, a megszilárdulásig ott is kell maradnia. Digitális fogászati verziónál nincs ilyen. A fogak lenyomatvétele során egy-egy fogív szkennelése 30-60 másodperc alatt kivitelezhető.
 4. Bármikor megszakítható és újrakezdhető a fogak szkennelési folyamata
 5. Rögtön a szék mellett, monitoron megtekinthető, ellenőrizhető a fogak optikai lenyomata. A valósághoz teljesen hű színekben láthatóak a fogak, a szkennelés eredménye nagyon szemléletes, pácienseink szívesen követik nyomon a folyamatot. A modern digitális fogászati eljárásnak köszönhetően minden szempontból valós képet kaphatunk a kezelt területről.
 6. A digitális fogászati lenyomatvételt követően a virtuális fogazat modell a fogorvos által 100%-osan, minden oldalról kiértékelhető. Ez a hagyományos módszerrel lehetetlen. Vagyis azonnal kiderülnek azok a hibák, melyek hagyományos foglenyomat vételkor később derülnének ki, és emiatt újra kellene kezdeni mindent egy későbbi időpontban. Digitális fogászati módszerrel azonban ezeket a hibákat azonnal, időveszteség nélkül korrigálni tudjuk, vagyis egy újabb lenyomatvétel idejét és kellemetlenségeit megspóroljuk páciensünknek.
 7. Esetenként előfordulhat, hogy a hagyományos lenyomatanyagra allergiás a páciens. (pl. szilikonra) Ilyen esetekben a fogak intraorális szkennelése az egyetlen tökéletes alternatíva.
 8. Az elkészült, leellenőrzött digitális optikai lenyomat minőségromlás nélkül, perceken belül az interneten a fogtechnikai laborba kerül feldolgozásra, ahol a munka azonnal elkezdődhet. Így jelentősen lerövidül a fogpótlások elkészülési ideje.

A digitális lenyomatvétel: pontos, gyors, kényelmetlenség nélküli megoldás a korszerű és magas színvonalú fogpótlások előkészítéséhez.

Milyen fogpótlások készülhetnek digitális lenyomatvétellel?

Rögzített, azaz fix fogpótlásokat készíthetünk digitális lenyomatvétel segítségével:

 • fém vázas, vagy fémmentes esztétikus koronák, hidak
 • cirkon-kerámia fogpótlások
 • implantátumra készülő fogpótlások
 • inlay-ek, onlay-ek

A digitális fogászati lenyomatvétel alapján készült fogpótlás esetén a fogpótlások elkészítésének díját nem befolyásolja a digitális módszer alkalmazása.

Fogászati kezelések

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek:
08.00-20.00-ig

Hívjon minket időpontért!

vagy

Vélemények

Pácienseink véleménye a fogorvosokról, fogászati kezeléseinkről.

Krisztián Bíró
Krisztián Bíró
2024-01-17
Best Dentist in Budapest!
Krisztián Bíró
Krisztián Bíró
2023-10-20
Legjobb fogászat
Borszek Harghita
Borszek Harghita
2023-09-14
Stop sesrching doctors and go to Dr Budai, he is Simply the Best, he Has got the expertise for all cases, acts prompt and professional!!! After long german experience, even in medical field,Dr Budai meant the savior from Heaven for me.
Fruzsa
Fruzsa
2023-06-09
Nagyon meg vagyok elégedve Makk Richárd doktor úr munkájával. A doktor úr teljesen fájdalommentesen eltávolította jobb alsó bölcsességfogamat, pedig nagyon féltem. Mindig volt hozzám egy-két jó szava, és folyamatosan tájékoztatott, mi történik épp. Az asszisztensek is nagyon kedvesek, a fogászat jól felszerelt, modern. Mindenkinek ajánlom a rendelőt, aki bölcsességfog műtétre vállalkozik.
George Aerts
George Aerts
2023-04-05
I decided recently to fix all teeth problems after doing nothing during the covid-period. Went back to HS-dental in the street where I live. Some weeks later with a lot if sessions and 4 bridges it is almost finished. I can say I am vety satisfied, first of all about the service itself and secondly for the very acceptable price-setting. I want to mention especially my very profesdional dentist, dr.Richard Makk, but also all assistants and very friendly receptionists. Can recommend them. Also good at English.
Dávid Megyeri
Dávid Megyeri
2023-01-25
Kedves,jófej és elképesztően profi csapat! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Gyöngyi
Gyöngyi
2022-07-12
Professzionális ellátás, mindenre kiterjedő tájékoztatás, kedvesség, odafigyelés jellemzi a fogorvosi rendelőt. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Digitális fogászat

3D tervezéssel a tökéletes eredményért.

Mikrosebészeti beavatkozások

Komplikált fogászati esetek kezelésére.

Fogászati Centrum

Fogászati kezelések A-tól Z-ig.

Ingyenes parkolás

Saját parkolóval rendelkezünk.

Digitális fogászat

3D tervezéssel a tökéletes eredményért.

Mikrosebészeti beavatkozások

Komplikált fogászati esetek kezelésére.

Fogászati Centrum

Fogászati kezelések A-tól Z-ig.

Ingyenes parkolás

Saját parkolóval rendelkezünk.

Elérhetőségeink:

Lépjen velünk kapcsolatba!

Töltse ki űrlapunkat és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon!