Jelentkezzen be hozzánk!

Ha fogászati kezelésre jelentkezel, talán már hallottál a CBCT felvételről. Ez az új generációs diagnosztikai eszköz egy olyan 3D képalkotó eljárás, amely az orvosnak a lehető legpontosabb képet adja a páciens állapotáról.

Mi is pontosan a CBCT felvétel?

A CBCT (Cone Beam Computed Tomography) egy olyan digitális eljárás, amely a röntgensugarak segítségével készíti el a 3D-s képet a páciens szájüregéről és állkapcsáról. Ez az eljárás nem invazív és nagyon kis dózisú sugárzást használ, ami minimálisra csökkenti a kockázatokat.

Miért fontos a CBCT felvétel?

A CBCT felvétel segítségével az orvos pontosan láthatja a páciens állkapcsának szerkezetét, az állkapocs csontok elhelyezkedését, a fogak gyökereit és az állkapocsízületet. Ezen információk birtokában az orvos pontosabban tudja meghatározni a kezelési lehetőségeket, illetve a kezelés során felmerülő kockázatokat.

Mikor ajánlott a CBCT felvétel?

A CBCT felvétel akkor ajánlott, ha az orvos pontos képet szeretne kapni a páciens állapotáról, amelyhez az egyszerű röntgenfelvétel nem elegendő. Például akkor, ha az orvos fogbeültetést tervez, vagy komolyabb fogsebészeti beavatkozásra készül. A CBCT felvétel nagy előnye, hogy az orvos az állapotra vonatkozó legteljesebb információkat kapja meg, ami lehetővé teszi a precízebb kezelést.

Ha fogászati problémáid vannak, és úgy érzed, hogy a CBCT felvétel segíthet az orvosnak pontosabb képet kapni a páciens állapotáról, érdemes beszélned az orvossal erről a lehetőségről. A CBCT felvétel egy nagyon hatékony eszköz a pontosabb diagnózis és kezelés érdekében.

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK