Jelentkezzen be hozzánk!

A fogtöméssel tulajdonképpen a szuvasodás által okozott foganyag hiányt állítjuk helyre.  A szuvas foganyag eltávolítását követően a fog koronájának anatómiai formáját esztétikus, fogszínű tömőanyag segítségével állítjuk helyre.

Minden szuvas fognál alkalmazható esztétikus tömés?

A szuvasodás mértéke az esztétikus tömés alkalmazását  határok közé szorítja. Kis és közepes kiterjedésű szuvasodásnál lehet optimálisan alkalmazni, ahol a fogból megfelelő mennyiségű egészséges, menthető rész maradt. Az esztétikus tömés mind a front, mind a rágófogak esetén alkalmazható, tartós megoldás.

A több színárnyalattal rendelkező, legmodernebb esztétikus tömőanyagokat alkalmazva „láthatatlan” restaurációkat készíthetünk. Különböző rétegezési technikákkal mind funkcionálisan, mind optikailag helyreállítható a fog szöveteinek rétegstruktúrája.

Mivel ezek az anyagok nagyon érzékenyek a nedvességre (a kilélegzett levegő páratartalma is befolyásolhatja, ronthatja a tömőanyagok ragasztási és anyagtani tulajdonságait), minden esetben törekszünk a teljes izolációra. Egy gumilepedő segítségével (Kofferdam) a kezelendő fogat abszolút nyál- és nedvességmentes körülmények között tudjuk kezelni.

Miből készül az esztétikus tömés?

A tömések anyaga ma már porcelán-műgyanta bázisú kompozit paszta, melyekből a fog színével harmonizáló, esztétikus, hosszú távon jól funkcionáló restaurációk készíthetők.

Az esztétikus tömés egy speciális hullámhosszú polimerizációs lámpa fényre keményedik meg, amellyel tökéletes kozmetikai, funkcionális megoldást biztosíthatunk. A legkorszerűbb tömőanyagokból több árnyalatot alkalmazunk egy fogtömés kialakításánál, hogy teljes mértékben észrevétlen, természetesnek ható eredményt érjünk el. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egy egész színpaletta áll rendelkezésünkre, hogy az eredeti fogszínnel megegyező árnyalatot tudjunk létrehozni. Gyakran egy tömés elkészítéséhez rétegenként több színárnyalatot is felhasználunk, hogy minél inkább harmonizáljon a szomszédos fogfelszínekkel.

Csodálatosan egyenletes, fehér és szép lesz a mosolya, a legkisebb beavatkozással, azonnal és fájdalommentesen. Hihetetlenül látványos változást lehet vele elérni!

Nem tetszik egy metszőfoga, szemfoga formája vagy színe, esetleg kissé ferde, vagy elszíneződött egy régebbi tömés?

Szerencsére ma már az esztétikus külső miatt nem feltétlenül kell egész koronával befedni, lecsiszolni az egész fogat.Fémmentes porcelán héj készítésével sok esztétikai probléma kitűnően kijavítható:

  • Az első fogak apróbb sérülései, széleinek lepattogzásai.
  • A fog metszőélének egyenetlensége, lepattogzása
  • Soron belül, vagy kívül álló fog rendbeigazítása
  • Tömött, gyökérkezelt fog színkorrekciója
  • Szétálló, laza fogak közötti rés eltüntetése, csökkentése
  • Fogszabályozás nélküli tengelyeltérés korrigálása

Direkt héj esztétikus tömőanyagból

Speciális tömőanyaggal több vékony réteg felhordásával szinte átszabhatjuk az első fogak színét, méretét, karakterét, akár csiszolás nélkül is. Azonnal látható és viselhető a végeredmény, hiszen nincs szükség fogtechnikusi munkára. Tökéletesen fájdalommentes, és nem kell hozzá megsérteni a fogzománc épségét. A fémmentes héjak tartósak, szépek, nem kell minden esetben koronát alkalmazni.

Rendelőnkben a direkt héjak készítése az egyik legnépszerűbb esztétikai fogkezelés, gyakorlott orvosaink megtalálják Önnek is a megfelelő megoldást, a tökéletes színt és fazont, akár számítógépes mosolytervezés keretein belül is.

Nagyfokú harapási rendellenességek esetén inkább a fogszabályozásra van szükség Nagyon elromlott, hiányos, szuvas, károsodott fogakra sem héjat, hanem megfelelő ellátás után koronát szoktunk javasolni.

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK