Jelentkezzen be hozzánk!

Fogkőeltávolítás, polírozás

A fogakra illetve a fogművekre lerakódó fogkő számos probléma és panasz forrása lehet. A fogkő lényegében elmeszesedett lepedék, melyet professzionális szájhigiénia fenntartásával megelőzhetünk. Jelenléte fognyaki érzékenységet, fogínyvérzést, ínygyulladást, ínysorvadást, és végül a fog elvesztését okozhatja. Emellett, kellemetlen szájszag és szájíz kiváltója lehet. Korunk táplálkozási szokásai, étrendje, valamint konyhatechnikája mellett, a rendszeres fogkő-eltávolítás és polírozás elengedhetetlen része a helyes szájhigiéniának.

Nagyon fontos, hogy szakember távolítsa el az íny feletti szemmel látható lerakódásokkal egy időben az íny alatti fogkövet is. Ez utóbbi sokkal több problémát és szövődményt okoz alattomosan irritálva fogat körülvevő szöveteket. A polírozás a fogkőeltávolítás elengedhetetlen része, finomszemcsés polírpasztákkal a legapróbb érdességeket és elszíneződéseket is eredményesen el lehet távolítani.

Dentalhigiéniai tanácsadás karieszrizikó szűrés

Dentálhigiénikusaink egyénre szabottan a legmegfelelőbb és leghatékonyabb fogmosási és szájápolási technikák és eszközök megismertetésével és használatuk megmutatásával ösztönzik pácienseinket a tökéletes szájhigiéniára. Ha szükségesnek ítéljük nyálmintát veszünk a szájüreg különböző területeiről mikrobiológiai tenyésztésre. hogy választ kapjunk arra, van-e megbetegítő hatású baktérium törzs a nyálflórában.

Pótlás-higiénia

A fogpótlások-koronák, hidak, kivehető pótlások- főleg ha azok implantátumokon nyugszanak a szokásostól eltérő tisztítási technikákat és speciális eszközöket (fogköztisztító kefe, speciális fogselyem) igényelnek. Ezek megismertetése és betanítása, rendszeres otthoni használatuk, valamint a félévenkénti kontroll vizsgálat elengedhetetlen a hosszú távú siker érdekében. Ezen „közös munka” alapján tudjuk mi is garanciánkat biztosítani az elkészült fogműre.

A rossz lehelet igen gyakori probléma. Sokszor nem is vesszük észre, hiszen hozzászoktunk, és esetleg ismerőseink szólnak, hogy valami nem stimmel. Az ok 90%-ban fogászati, 10%-ban a gyomor és bélrendszerből fakad.

Lehelet-terápia

Szájüregünk kitűnő élőhely több száz féle baktérium számára: ideális hőmérséklet, bőséges táplálék. Anyagcsere-termékeik – főleg a kéntartalmú vegyületek – és az általuk okozott gyulladás következményei, kellemetlen szájszagot okozhatnak. Fokozottan igaz ez a fogágy gyulladásban szenvedőkre.

A megoldás majdnem mindig egy jól képzett szájhigiénikus rendszeres felkeresése és a szájápolási szokások megváltoztatása, ami szintén szakember segítségével sajátítható el a legjobban. A fogkő eltávolítása, az ínygyulladás megszüntetése, a nyelv lepedékmentesítése, a szájápolási tanácsok betartása mindig eredményre vezet.

Fogászati kezelések

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek:
08.00-20.00-ig

Hívjon minket időpontért!

vagy

Vélemények

Pácienseink véleménye a fogorvosokról, fogászati kezeléseinkről.

Krisztián Bíró
Krisztián Bíró
2024-01-17
Best Dentist in Budapest!
Krisztián Bíró
Krisztián Bíró
2023-10-20
Legjobb fogászat
Borszek Harghita
Borszek Harghita
2023-09-14
Stop sesrching doctors and go to Dr Budai, he is Simply the Best, he Has got the expertise for all cases, acts prompt and professional!!! After long german experience, even in medical field,Dr Budai meant the savior from Heaven for me.
Fruzsa
Fruzsa
2023-06-09
Nagyon meg vagyok elégedve Makk Richárd doktor úr munkájával. A doktor úr teljesen fájdalommentesen eltávolította jobb alsó bölcsességfogamat, pedig nagyon féltem. Mindig volt hozzám egy-két jó szava, és folyamatosan tájékoztatott, mi történik épp. Az asszisztensek is nagyon kedvesek, a fogászat jól felszerelt, modern. Mindenkinek ajánlom a rendelőt, aki bölcsességfog műtétre vállalkozik.
George Aerts
George Aerts
2023-04-05
I decided recently to fix all teeth problems after doing nothing during the covid-period. Went back to HS-dental in the street where I live. Some weeks later with a lot if sessions and 4 bridges it is almost finished. I can say I am vety satisfied, first of all about the service itself and secondly for the very acceptable price-setting. I want to mention especially my very profesdional dentist, dr.Richard Makk, but also all assistants and very friendly receptionists. Can recommend them. Also good at English.
Dávid Megyeri
Dávid Megyeri
2023-01-25
Kedves,jófej és elképesztően profi csapat! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Gyöngyi
Gyöngyi
2022-07-12
Professzionális ellátás, mindenre kiterjedő tájékoztatás, kedvesség, odafigyelés jellemzi a fogorvosi rendelőt. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Digitális fogászat

3D tervezéssel a tökéletes eredményért.

Mikrosebészeti beavatkozások

Komplikált fogászati esetek kezelésére.

Fogászati Centrum

Fogászati kezelések A-tól Z-ig.

Ingyenes parkolás

Saját parkolóval rendelkezünk.

Digitális fogászat

3D tervezéssel a tökéletes eredményért.

Mikrosebészeti beavatkozások

Komplikált fogászati esetek kezelésére.

Fogászati Centrum

Fogászati kezelések A-tól Z-ig.

Ingyenes parkolás

Saját parkolóval rendelkezünk.

Elérhetőségeink:

Lépjen velünk kapcsolatba!

Töltse ki űrlapunkat és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon!