Jelentkezzen be hozzánk!

A harmonikus, szép mosoly éke az arcnak, kedves jelzés a környezetünk felé, mely a nyitottság, az ápoltság, a belső szépség pozitív üzenetét sugározza. A fogak formája, színe, nagysága helyzete döntő jelentőségű e harmónia megteremtésében.

Az esztétikai fogászat a hagyományos fogászati gyógyítás mellett kiemelt hangsúlyt fektet a természethű, szép megjelenés visszaállítására, javítására. Az esztétikai fogászat a fémmentes alapanyagok és modern technikák révén a magas esztétikai igényeknek is meg tud felelni a funkció tökéletes helyreállítására mellett egy fájdalommentes, minimál invazív terápia során.  

Frontfogak formatervezése – Smile design

Számos esetben, veleszületett adottságok, sérülések, vagy rosszul sikerült fogpótlások következtében az arc és a frontfogak harmóniája nem ideális, nem harmónikus. A pácienssel közösen, a fogtechnikus bevonásával, előre megtervezzük a  fogak formáját és azok elhelyezkedését, színét majd a szájban modellezve a végleges kontúrokat kialakítjuk. Ha ez elnyeri páciensünk tetszését a végleges fogműveket ez alapján alakítjuk ki.

Esztétikus fogszínű tömés (láthatatlan tömés)

A több színárnyalattal rendelkező, legmodernebb esztétikus tömőanyagokat alkalmazva „láthatatlan” restaurációkat készíthetünk. Különböző rétegezési technikákkal mind funkcionálisan, mind optikailag helyreállítható a fog szöveteinek rétegstruktúrája. Mivel ezek az anyagok nagyon érzékenyek a nedvességre (a kilélegzett levegő páratartalma is befolyásolhatja, ronthatja a tömőanyagok ragasztási és anyagtani tulajdonságait), minden esetben törekszünk a teljes izolációra. Egy gumilepedő segítségével (Kofferdam) a kezelendő fogat abszolút nyál- és nedvességmentes körülmények között tudjuk kezelni.

 Az amalgámtömések eltávolítása is ilyen módon történik, ezáltal megelőzhető a reszelék lenyelése, illetve az ilyenkor felszabaduló higanygőz belélegzése.

Fogfehérítés

A jó megjelenés egészséges fehér fogakkal kezdődik. A szép, magabiztos mosoly ma már alapkövetelmény.

A fogak fehérítése manapság nagyon biztonságosan kivitelezhető, mely során a fogak színét úgy változtatjuk meg, hogy a szerkezetükben semmilyen változás nem történik. Vagyis a fehérítő anyag nem oldja, marja le az elszíneződéseket, mindössze átmenetileg a fog belsejébe bejutva az ott lerakódott pigmenteket bontja el, majd távozik onnan, anélkül, hogy maradandó károsodást okozna a fog szöveteiben.

Sok betegünknek az a kérdése lehetséges-e hogy olyan hollywoodi, hófehér mosolya legyen mint amit filmeken, vagy a sorozatokban láthat. A válasz nem egyszerű.

A túlzásba vitt, esetleg szakszerűtlen kezelés kellemetlen, elhúzódó erős fognyaki érzékenységet okozhat, a fogíny felmaródhat, kisebb – nagyobb fájdalmas hámsérülések keletkezhetnek. Emellett gyakran a kívánt színhatás is elmarad.

A tartós, szövődmény mentes fogfehérítés előtt alapos fogászati, szájhigiéniai  vizsgálaton kell átesni. Ezután gyakran szükséges:

  • fogkövek, lepedék, egyéb lerakódások eltávolítása, polírozás
  • szuvas fogak esztétikus ellátása
  • régi, elszíneződött tömések cseréje
  • gyökérkezelt fogak röntgen kontrollja, s ha kell a gyökértömés revíziója

Az esetek többségében, elvégezve a fenti kezeléseket, jól megválasztott színű tömőanyaggal az eredeti színnél jóval világosabb árnyalatú mosoly érhetünk el. Ha a páciens ekkor sem elégedett a látvánnyal, és még tovább szeretné fehéríteni a fogait, jöhet a fogorvos által személyre szabott kezelés.

Rendelői fehérítés

A fogorvos, vagy a dentálhigiénikus nővér végzi a rendelőben. Töményebb a reagens, gyorsabb az eredmény, kevésbé fogbarát, gyakoribb az erős utóérzékenység.

Otthoni fehérítés

Alsó – felső lenyomat alapján fogtechnikai laborban vagy orvosi rendelőben speciális fogfehérítősín készül. Ebbe kell a megfelelő instrukciók alapján a fehérítő-gélt betölteni, majd a fogívre stabilan felhelyezni,és a megfelelő ideig fent hagyni ébren, vagy alvás közben. Ezt az eljárást a kívánt színárnyalat eléréséig kell ismételgetni. Kisebb koncentrációjú a reagens, a kívánt eredményt hosszabb procedúra után érhető el, viszont sokkal jobban kíméli a fogzománcot. A fognyaki érzékenység ha egyáltalán fellép, mértéke nem, vagy ritkán éri el a fájdalom küszöböt.

Mindkét módszer után ajánlatos úgynevezett protektor lakkok, ecsetelők használata, melyek még tovább csökkentik a nem kívánt utóhatásokat.

Rendelőnkben a „Mélyfluorzáló” kétfázisú ecsetelővel védjük a zománcot, mivel ennek a legtartósabb a hatása, nem csak a fogfelszínt hanem a mélyebb rétegeket is impregnálja elzárva a külső durva ingereket az érzékeny idegtől.

Fogászati kezelések

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek:
08.00-20.00-ig

Hívjon minket időpontért!

vagy

Vélemények

Pácienseink véleménye a fogorvosokról, fogászati kezeléseinkről.

Krisztián Bíró
Krisztián Bíró
2024-01-17
Best Dentist in Budapest!
Krisztián Bíró
Krisztián Bíró
2023-10-20
Legjobb fogászat
Borszek Harghita
Borszek Harghita
2023-09-14
Stop sesrching doctors and go to Dr Budai, he is Simply the Best, he Has got the expertise for all cases, acts prompt and professional!!! After long german experience, even in medical field,Dr Budai meant the savior from Heaven for me.
Fruzsa
Fruzsa
2023-06-09
Nagyon meg vagyok elégedve Makk Richárd doktor úr munkájával. A doktor úr teljesen fájdalommentesen eltávolította jobb alsó bölcsességfogamat, pedig nagyon féltem. Mindig volt hozzám egy-két jó szava, és folyamatosan tájékoztatott, mi történik épp. Az asszisztensek is nagyon kedvesek, a fogászat jól felszerelt, modern. Mindenkinek ajánlom a rendelőt, aki bölcsességfog műtétre vállalkozik.
George Aerts
George Aerts
2023-04-05
I decided recently to fix all teeth problems after doing nothing during the covid-period. Went back to HS-dental in the street where I live. Some weeks later with a lot if sessions and 4 bridges it is almost finished. I can say I am vety satisfied, first of all about the service itself and secondly for the very acceptable price-setting. I want to mention especially my very profesdional dentist, dr.Richard Makk, but also all assistants and very friendly receptionists. Can recommend them. Also good at English.
Dávid Megyeri
Dávid Megyeri
2023-01-25
Kedves,jófej és elképesztően profi csapat! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Gyöngyi
Gyöngyi
2022-07-12
Professzionális ellátás, mindenre kiterjedő tájékoztatás, kedvesség, odafigyelés jellemzi a fogorvosi rendelőt. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Digitális fogászat

3D tervezéssel a tökéletes eredményért.

Mikrosebészeti beavatkozások

Komplikált fogászati esetek kezelésére.

Fogászati Centrum

Fogászati kezelések A-tól Z-ig.

Ingyenes parkolás

Saját parkolóval rendelkezünk.

Digitális fogászat

3D tervezéssel a tökéletes eredményért.

Mikrosebészeti beavatkozások

Komplikált fogászati esetek kezelésére.

Fogászati Centrum

Fogászati kezelések A-tól Z-ig.

Ingyenes parkolás

Saját parkolóval rendelkezünk.

Elérhetőségeink:

Lépjen velünk kapcsolatba!

Töltse ki űrlapunkat és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon!