Jelentkezzen be hozzánk!

A fogszabályozás

A fogszabályozás célja a szép és esztétikus mosoly létrehozásán túl az, hogy a fogazat megfelelően funkcionáljon, a páciens jól tudjon rágni, nyelni, beszélni. A fogszabályozás során a fogtorlódások,  a megdőlt fogak, a fogak közti hézagok, továbbá az állcsontok rendellenes helyzetét kezeljük, amelyek mind fontos szereppel bírnak a jó harapás és a tiszta beszéd elérésében.

Fogszabályozás időtartama

A fogszabályozás átlagosan 1,5–2,5 évig tart, így nagyfokú türelmet igényel a páciens részéről. A kezelés alatt 2-8 hetente szükséges rendszeresen felkeresni a kezelőorvost az aktiváláshoz. A fix fogszabályozó készülék eltávolítását követően kivehető készüléket kell viselni éjszakánként, egészen addig, míg a fogszabályozás során elmozgatott fogak nem rögzülnek tökéletesen a helyükön.

A fogszabályozás a fogak, a fogazat és az állcsontok helyzeti eltéréseinek kezelésével foglalkozik. Ezek kialakulhatnak rossz szokások következtében, tejfogak rendellenes váltódása miatt, illetve örökletes alapon. A szabálytalan fogazat esztétikai hátrányok mellett növeli a fogszuvasodási hajlamot , elősegítheti a fogágybetegségek korai kifejlődését, zavarja a rágást, sőt beszédhibákat is okozhat.

Az első megtekintés és konzultáció ingyenes.

Kivehető fogszabályozó készülékek:

Ezek a készülékek készülhetnek különálló módon egy-egy állcsontra, de vannak olyanok is, amibe mindkét fogsor beleharap és igy fejt ki a fogelőtöréskor hatást a fogakra és az állcsontok növekedésére. Nagyban függ a hatékonyságuk attól, hogy a páciens milyen rendszerességgel és naponta mennyi ideig viseli azokat. Többnyire éjszaka és néhány nappali órában kell őket hordani.

A kivehető készülékek egy különleges csoportja az izomfunkciós trénerek , ezek a száj körüli izmok , a nyelv fogakra ható erejét állítják be , elősegítve ezáltal az állcsontok helyes fejlődését is. Bővebbet ezekről a különleges „szerkezetekről” a www.fogvedo.hu oldalon olvashat.

A rögzített készülékek elemei a zárak, un.”brekettek” (brackets) amiket a fog meghatározott pontjára ragasztunk , a különböző fogszabályozó ívek, és azok a rögzítő elemek,amelyek az íveket a zárakban tartják. Ezek lehetnek pici gumikarikák vagy fémdrótok. A rögzített fogszabályozók közül manapság egyre több páciens választja az úgynevezett „önligirozó” bracket-eket , amelyeknél a bracket-be van beépítve egy záró lemezke, ami sokkal jobban tartja a felhelyezett íveket, mint a hagyományos bracketek. Gyorsabban lehet elérni a kívánt eredményt, ritkábban kell az orvosnak állítani a készüléken,azaz csökken az aktiválás költsége, valamint könnyebben tisztán tartható és lényegesen esztétikusabb is mint a hagyományos beragasztott készülékek.

A fogszabályozó kezelés mind gyermek, mind felnőtt korban elvégezhető, a korcsoporti sajátosságok figyelembe vételével. 

A gyermekkori kezelések három korcsoportba oszthatók:

1. Kisgyermekkori, tejfogazati kezelések ( 4-6 éves korosztály )

Egyes tejfogazati eltérések kezelését lehet megkezdeni, rossz szokások kiküszöbölésének megkezdése ( pl.ujjszopás, rendellenes nyelés ) , helyes növekedés támogatása , gátló tényezők megszüntetése.

2. Gyermekkori vegyes fogazati kezelések ( 6-12 éves korosztály )
A vegyes fogazat időszakában minden eltérés jó eredménnyel kezelhető , mert itt a kezelés az intenziv növekedés időszakára esik. Általában ez a kivehető készülékek alkalmazásának időszaka, bár bizonyos rögzített készülékek is használhatók.

3. Gyermekkori maradó fogazati kezelések (12-18 éves korosztály )
Különböző kivehető és rögzített készülékeket használunk. Lehetőség van esztétikus fogszabályozó készülékek, vagy a legújabb technológia, a lágy erőkkel dolgozó fogszabályozási rendszer használatára.

A felnőttkori maradó fogazat kezelését az esetek döntő többségében már csak beragasztott ( állandó ) fogszabályozó készülékkel lehet megoldani.

Hagyományos bracket

Fogszabályozó rendelőnk a német Forestadent cég aktív önligirozó technikáját használja, amit méltán nevezhetnénk a „fogszabályozás Mercedesének„ is. A készülékről megnézhet egy bemutatót a www.forestadent.com honlapon. Itt a YouTube Forestadent Channel-re kattintva megtekintheti a készüléket működés közben. A legizgalmasabb rész 6 perc 25 másodpercnél kezdődik.

Fogszabályozással kapcsolatos kérdéseiket feltehetik e-mail-ben, vagy telefonon is, de ne feledjék hogy az első személyes konzultáció ingyenes.

Fogászati kezelések

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek:
08.00-20.00-ig

Hívjon minket időpontért!

vagy

Vélemények

Pácienseink véleménye a fogorvosokról, fogászati kezeléseinkről.

Krisztián Bíró
Krisztián Bíró
2024-01-17
Best Dentist in Budapest!
Krisztián Bíró
Krisztián Bíró
2023-10-20
Legjobb fogászat
Borszek Harghita
Borszek Harghita
2023-09-14
Stop sesrching doctors and go to Dr Budai, he is Simply the Best, he Has got the expertise for all cases, acts prompt and professional!!! After long german experience, even in medical field,Dr Budai meant the savior from Heaven for me.
Fruzsa
Fruzsa
2023-06-09
Nagyon meg vagyok elégedve Makk Richárd doktor úr munkájával. A doktor úr teljesen fájdalommentesen eltávolította jobb alsó bölcsességfogamat, pedig nagyon féltem. Mindig volt hozzám egy-két jó szava, és folyamatosan tájékoztatott, mi történik épp. Az asszisztensek is nagyon kedvesek, a fogászat jól felszerelt, modern. Mindenkinek ajánlom a rendelőt, aki bölcsességfog műtétre vállalkozik.
George Aerts
George Aerts
2023-04-05
I decided recently to fix all teeth problems after doing nothing during the covid-period. Went back to HS-dental in the street where I live. Some weeks later with a lot if sessions and 4 bridges it is almost finished. I can say I am vety satisfied, first of all about the service itself and secondly for the very acceptable price-setting. I want to mention especially my very profesdional dentist, dr.Richard Makk, but also all assistants and very friendly receptionists. Can recommend them. Also good at English.
Dávid Megyeri
Dávid Megyeri
2023-01-25
Kedves,jófej és elképesztően profi csapat! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Gyöngyi
Gyöngyi
2022-07-12
Professzionális ellátás, mindenre kiterjedő tájékoztatás, kedvesség, odafigyelés jellemzi a fogorvosi rendelőt. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Digitális fogászat

3D tervezéssel a tökéletes eredményért.

Mikrosebészeti beavatkozások

Komplikált fogászati esetek kezelésére.

Fogászati Centrum

Fogászati kezelések A-tól Z-ig.

Ingyenes parkolás

Saját parkolóval rendelkezünk.

Digitális fogászat

3D tervezéssel a tökéletes eredményért.

Mikrosebészeti beavatkozások

Komplikált fogászati esetek kezelésére.

Fogászati Centrum

Fogászati kezelések A-tól Z-ig.

Ingyenes parkolás

Saját parkolóval rendelkezünk.

Elérhetőségeink:

Lépjen velünk kapcsolatba!

Töltse ki űrlapunkat és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon!