Jelentkezzen be hozzánk!

Dr. Poduszló Ernő – fogszabályzó szakorvos

Dr. Podszuló Ernő - fogszabályozó szakorvos

Szakterület:
Gyermekfogászat
Fogszabályozás

Diploma:
Semmelweis Egyetem, Fogorvostudományi Kar, 1986

Szakvizsgák:
Fog- és szájbetegségek szakorvosa, 1991
Gyermekfogászat szakorvosa, 1998
Fogszabályozás szakorvosa, 2004
Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa, 2007

Nyelvtudás:
Angol

Tagságok:
Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozat

Dr Poduszló Ernő vagyok, 1986 június 20.-án végeztem a Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán. 1990 végéig körzeti fogorvosként dolgoztam, az Aggteleki Nemzeti Parkhoz tartozó 10 falu lakosságának a fogászati ellátását végeztem. 1991 január 1-től a Miskolci Semmelweis Kórház Gyerekfogászatán folytattam a munkát. 1989-től magánrendelést is folytattam Miskolcon. 1993-tól élek és dolgozom Budapesten. A fogászaton belül elsősorban fogszabályozással foglalkozom.

Néhány szó a fogszabályozásról (hitek és tévhitek).
Ma már a fogszabályozás nincs korhoz kötve , megkülönböztetünk kisgyerekkori , gyerek- és ifjúkori és felnőttkori fogszabályozást. Kisgyerekkorban (kb. 8 éves korig) kísérletet teszünk a rossz szokásokról való leszoktatásra. Ilyen rossz szokás például az ujjszopás, ami nagyon komoly állcsont-deformitást okoz (gótikus szájpadlás). Ebben az életkorban az esetek 90%-ban én személy szerint csak kivehető készüléket javasolok. A beragasztott (fix ,multiband) fogszabályozó készülék tisztántartása nagyon komoly szájhigiéniát , precíz fogmosást igényel, amire ez a korosztály még nem elég érett. Másrészt próbáljuk a beragasztott készülék viselési idejét a lehető legrövidebb időre csökkenteni.

Gyerek- és ifjúkorban (kb. 8-18 év között) az esetek többségében kivehető készülékkel kezdünk és az esetek döntő többségében beragasztott készülékkel folytatjuk a kezelést. A fogszabályozás nemcsak a fogazat szabályossá tételét végzi, hanem beállítja az alsó (állkapocs) és felső állcsont egymáshoz való helyes viszonyát , tehát állcsontorthopédiát is végez. Pl: tágitja a fogívet, emeli a mélyharapást, zárja a nyitott harapást) . Az állcsontok egymáshoz képesti helyes beállítását el tudjuk végezni a még növekedő fiatal gyerekeknél kivehető készülékekkel. Ilyenek pl. Hansa, Myobrace. Ezekkel a készülékekkel jóval kisebb erőt fejtünk ki mint a fix készülékkel , nem avatkozunk bele „durván” a fejlődésbe, hanem a helyes irányba terelgetjük azt.

14 éves kortól felfelé döntő többségében már csak a multiband (éjjel –nappal beragasztott) kezelés segít, fogivek tágítására már eléggé lecsökkentek a lehetőségek , ezért sokszor a kezelést kombinálni kell foghúzással. Többek között ezért van szükség a kezelés elött panoráma-rtg. és teleröntgen, vagy CT felvételekre, mert ezek és a lenyomatok alapján vett kiöntött gipszminták kiértékelésével tudunk kezelési tervet készíteni. Mérések alapján „nagy valószinűséggel” meg tudjuk előre mondani, hogy a kezelés elvégzéséhez szükség lesz-e fogeltávolításra.

A végére egy jó tanács: aki azt látja magán, hogy szép fogai vannak ugyan, de az alsó fogsorán a frontfogai kicsit „kuszán” állnak, ne habozzon, keresse fel a fogorvosát, mert a helyzet rosszabbodhat. (Ezt az elváltozást döntő többségében a bölcsességfogak okozzák, de ezen lehet segíteni).

Hívjon minket időpontért!

vagy

Vélemények

Pácienseink véleménye a fogorvosokról, fogászati kezeléseinkről.

Krisztián Bíró
Krisztián Bíró
2024-01-17
Best Dentist in Budapest!
Krisztián Bíró
Krisztián Bíró
2023-10-20
Legjobb fogászat
Borszek Harghita
Borszek Harghita
2023-09-14
Stop sesrching doctors and go to Dr Budai, he is Simply the Best, he Has got the expertise for all cases, acts prompt and professional!!! After long german experience, even in medical field,Dr Budai meant the savior from Heaven for me.
Fruzsa
Fruzsa
2023-06-09
Nagyon meg vagyok elégedve Makk Richárd doktor úr munkájával. A doktor úr teljesen fájdalommentesen eltávolította jobb alsó bölcsességfogamat, pedig nagyon féltem. Mindig volt hozzám egy-két jó szava, és folyamatosan tájékoztatott, mi történik épp. Az asszisztensek is nagyon kedvesek, a fogászat jól felszerelt, modern. Mindenkinek ajánlom a rendelőt, aki bölcsességfog műtétre vállalkozik.
George Aerts
George Aerts
2023-04-05
I decided recently to fix all teeth problems after doing nothing during the covid-period. Went back to HS-dental in the street where I live. Some weeks later with a lot if sessions and 4 bridges it is almost finished. I can say I am vety satisfied, first of all about the service itself and secondly for the very acceptable price-setting. I want to mention especially my very profesdional dentist, dr.Richard Makk, but also all assistants and very friendly receptionists. Can recommend them. Also good at English.
Dávid Megyeri
Dávid Megyeri
2023-01-25
Kedves,jófej és elképesztően profi csapat! Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Gyöngyi
Gyöngyi
2022-07-12
Professzionális ellátás, mindenre kiterjedő tájékoztatás, kedvesség, odafigyelés jellemzi a fogorvosi rendelőt. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Digitális fogászat

3D tervezéssel a tökéletes eredményért.

Mikrosebészeti beavatkozások

Komplikált fogászati esetek kezelésére.

Fogászati Centrum

Fogászati kezelések A-tól Z-ig.

Ingyenes parkolás

Saját parkolóval rendelkezünk.

Digitális fogászat

3D tervezéssel a tökéletes eredményért.

Mikrosebészeti beavatkozások

Komplikált fogászati esetek kezelésére.

Fogászati Centrum

Fogászati kezelések A-tól Z-ig.

Ingyenes parkolás

Saját parkolóval rendelkezünk.

Elérhetőségeink:

Lépjen velünk kapcsolatba!

Töltse ki űrlapunkat és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon!