• Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Magyar

1062 Budapest, Délibáb utca 30.
+36305714757, +3612560308.
 

Play Safe - sportolói fogvédők

Napjainkban a sportbalesetek növekvő száma miatt, nagy hangsúlyt kell fektetni fogazat súlyos sérüléseinek megelőzésére!

A sportban használt fogvédők között nagy lehet a különbség. A legfontosabb követelmények a professzionális fogvédővel szemben:
- fixen rögzüljön a fogakon

-ne zavarjon a levegővételben

- az ütések erejét egyenletesen oszlassa el a többi fogon, ill. fogmedernyúlványon

-a fogsorzáródásnak megfelelően az alsó fogak benyomatának kialakítása. Az oldalirányú ütéseknél az állkapocs nem tud elmozdulni, az erőhatások döntően a felső fogíven oszlik el, így a félkörös ívjáratok tehermentesítődnek

-az ínyvonalat is védje

-külső formájával az ajkakat is védje

-színével, díszítésével jellemezze viselőjét

Ezeknek a kritériumoknak csak a Személyre szabott, laminált fogvédők felelnek meg.

Ezek a több rétegű fogvédők remekül illeszkednek a fogsorra és magas energiaelnyelő és szétoszlató képességgel rendelkeznek. Extrém igénybevétel esetére újabb rétegekkel megerősíthetőek és szükség esetén újraformázhatóak. A személyre szabott fogvédők jellegéből adódóan fogorvosi rendelőben precíziós alsó-felső lenyomat és harapásregisztráció alapján készül. A 10 perces beavatkozás után 48 órán belül elkészül a fogvédő a fogtechnikai laboratóriumban.
 
A Play Safe fogvédők azonban igyekeznek megfelelni a fenti kívánalmaknak: pontosan illeszkednek a fogsorra, több rétegűek, védik az ínyt, bennük van az alsó fogsor lenyomata, ami nagyobb stabilitást biztosít az állkapocsnak. A Play Safe fogvédők könnyű légzést és beszédet biztosítanak a megszokás után.

A Play Safe fogvédők 25, kombinálható színben készülnek, többféle kivitelben:

-Play Safe light fogvédő: 2 rétegű fogvédő pl. sisakban végzett sportokhoz

-Play Safe medium fogvédő: 2 rétegű, megerősített fogvédő olyan sportokhoz, ahol az állkapcsot nagy felületen érhetik ütések. PL.: box, labdarúgás, lovaglás, motocross, kerékpározás, judo, kézilabda, vízilabda.

-Play Safe medium fogvédő: 3 rétegű fogvédő. Olyan sportokhoz ajánlott, ahol az állkapcsot különösen erős, kis felületen ható ütések érhetik: jégkorong, karate, kickbox, görkorcsolya, rugby, squash

-Play Safe heavy-pro fogvédő: 3 rétegű, kemény héjjal ellátott, megerősített fogvédő olyan sportokhoz, ahol az állkapcsot különösen erős, pontszerű  ütések érhetik: jégkorong, karate, rugby, squash, kickbox, görkorcsolya

Egyéni igények szerint különböző feliratok, nevek, címerek szimbólumok is megjeleníthetők a fogvédők felszínein.

 

Kíváncsiak vagyunk a véleményére

Elérhetőség

Címünk:  1062 Budapest, Délibáb utca 30.
Rendelési idő:  Hétfő– Péntek 8 – 20
Telefonszámaink:
+3612560308
+36305714757
E-mail címünk:  fogaszat "kukac" hs-dental.hu