• Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Magyar

1062 Budapest, Délibáb utca 30.
+36305714757, +3612560308.
 

A gyökérkezelésről

Célja a fertőzött vagy elhalt fogak gyökércsatorna-rendszerének, baktériummentes és tökéletesen résmentes lezárása. Ha ez sikertelen a kórokozók elszaporodhatnak ezen üregekben, krónikus gyulladás alakulhat ki. A szervezet számára a fog bakteriális gócként viselkedhet, bőrgyógyászati, izületi és szívproblémákat okozva.
 
A legpontosabb diagnózis felállításához digitális kis röntgen vagy a 3 Dimenziós CT felvétel ad  részlet gazdag információt, melynek segítségével eddig felderíthetetlen anatómiai részleteket (gyökércsatornák száma, lefutása, gyulladások kiterjedése, lokalizációja) tárhatunk fel.
 
A gyökérkezelendő fogat és annak közvetlen környezetét műtéti területnek tekintjük, ezért a tökéletes sterilitás érdekében minden esetben nyálrekeszt (Kofferdam) használunk.

A tökéletes, hermetikus gyökértömés elkészítéséhez nélkülözhetetlen a gyökérhossz pontos ismerete, amelyhez elektromos gyökércsatorna-hosszmeghatározó készüléket (ApexLocatort) alkalmazunk.

A gyökárcsatornák megmunkálása a legmodernebb Nikkel-Titán gépi forgóeszközökkel történik, melyek gyorsabbak, effektívebbek és biztonságosabbak a kézi megmunkálásnál. Az esettől függően többféle gyökértömési technikák közül választhatunk, a hagyományos kondenzációs technikáktól az elektrokémiai módszerrel történő molekuláris, Depothphorese gyökérkezelési eljárásig.

Depothphorese eljárás az iontoforézis segítségével vándoroltat el fertőtlenítő hatású anyagot gyökérben olyan helyre is ahová a gyökérkezelő tűkkel nem jutunk el. Így az erősen fertőzött, esetleg átjárhatatlan gyökércsatornák esetében nyújt tökéletes, végső megoldást.

 

Kíváncsiak vagyunk a véleményére

Elérhetőség

Címünk:  1062 Budapest, Délibáb utca 30.
Rendelési idő:  Hétfő– Péntek 8 – 20
Telefonszámaink:
+3612560308
+36305714757
E-mail címünk:  fogaszat "kukac" hs-dental.hu