• Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Magyar

1062 Budapest, Délibáb utca 30.
+36305714757, +3612560308.
 

Microscopische Wortelbehandeling

Még a legtapasztaltabb fogszakorvos sem képes szabad szemmel érzékelni azokat az apró szövetdarabokat vagy más, a fogcsatornákban megbújó anyagokat, amelyek a gyulladást kiválthatják. Sőt, néha maga a fogcsatorna üregrendszere is olyan extrém méretű vagy alakú, hogy mikroszkóp nélkül még megvizsgálni sem lehetne maradéktalanul. Mikroszkópos vizsgálattal rögtön fel lehet deríteni, hol és hogyan kell preparálni a fogcsatornát, és ezután a panaszok jó eséllyel már nem jelennek meg.

A komplikált gyökérkezeléseket  rendelőnkben  speciális,  fogászati operációs  mikroszkóppal  végezzük el. Így  azok  a gyökércsatornák  is láthatóvá, kezelhetővé  válnak, melyek szabad szemmel  észrevehetetlenek. Orvosaink   olyan  nehezen megoldható esetekben  is képesek  sikeres beavatkozást elvégezni, ahol az általános fogorvosi gyakorlat már csődöt mondana.

A mikroszkóppal végzett gyökérkezelés során 10-25-szoros nagyításban látható a fog belső anatómiája, így a fogon lévő, szabad szemmel nem látható hajszálrepedések is felfedezhetővé válnak.

A beavatkozás minimál invazív lehet, ami azt jelenti, hogy a kezelés során legkevesebb ép foganyagot kell eltávolítani, ezáltal csökken a fog későbbi törésének kockázata. A szabad szemmel nem látható gyökércsatornák kezelhetővé válnak ill. a hagyományostól eltérő formájú, lefutású gyökércsatornákat is tökéletesen ki lehet tisztítani.

A régi, rosszul funkcionáló gyökértömések maradéktalanul eltávolíthatók a mikroszkóp használatával és nagyobb eséllyel távolíthatók el a gyökércsatornába betört műszerek is.

A mikroszkópos gyökérkezelés a legprecízebb beavatkozások közé tartozik. Időigényesebb, mint egy hagyományos gyökérkezelés, egy alkalom akár 1-1,5 óra hosszat is igénybe vehet. Fontos azonban tudni, hogy a csúcsminőségű gyökértömés, mint végeredmény  mindennél fontosabb. A fog megmentésével egy időben megelőzhetjük a későbbi gyulladások kialakulását, ill. a gócbetegségek szövődményeit. Hagyományos módszerekkel  előfordulhat, hogy bonyolult esetben 6-7 alkalommal is gyógyszert kell cserélni egy-egy gyökércsatornában,  mikroszkóppal általában  2-3 kezelés elegendő.

CONTACT

Ons adres:  1062 Budapest, Délibáb utca 30.
Spreekuren:  maandag t/m vrijdag 8-20
Telefoonnummers: +36 1 2560308
        +36 30 5714757
Email: fogaszat "@" hs-dental.hu