• Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Magyar

1062 Budapest, Délibáb utca 30.
+36305714757, +3612560308.
 

Szájhigiénia, prevenció

Fogkőeltávolítás, polírozás

A fogakra illetve a fogművekre lerakódó fogkő számos probléma és panasz forrása lehet. A fogkő lényegében elmeszesedett lepedék, melyet professzionális szájhigiénia fenntartásával megelőzhetünk. Jelenléte fognyaki érzékenységet, fogínyvérzést, ínygyulladást, ínysorvadást, és végül a fog elvesztését okozhatja. Emellett, kellemetlen szájszag és szájíz kiváltója lehet. Korunk táplálkozási szokásai, étrendje, valamint konyhatechnikája mellett, a rendszeres fogkő-eltávolítás és polírozás elengedhetetlen része a helyes szájhigiéniának.

Nagyon fontos, hogy szakember távolítsa el az íny feletti szemmel látható lerakódásokkal egy időben az íny alatti fogkövet is. Ez utóbbi sokkal több problémát és szövődményt okoz alattomosan irritálva fogat körülvevő szöveteket. A polírozás a fogkőeltávolítás elengedhetetlen része, finomszemcsés polírpasztákkal a legapróbb érdességeket és elszíneződéseket is eredményesen el lehet távolítani.
 

Dentalhigiéniai tanácsadás karieszrizikó szűrés

Dentálhigiénikusaink egyénre szabottan a legmegfelelőbb és leghatékonyabb fogmosási és szájápolási technikák és eszközök megismertetésével és használatuk megmutatásával ösztönzik pácienseinket a tökéletes szájhigiéniára. Ha szükségesnek ítéljük nyálmintát veszünk a szájüreg különböző területeiről mikrobiológiai tenyésztésre. hogy választ kapjunk arra, van-e megbetegítő hatású baktérium törzs a nyálflórában.
 

Pótlás-higiénia

A fogpótlások-koronák, hidak, kivehető pótlások- főleg ha azok implantátumokon nyugszanak a szokásostól eltérő tisztítási technikákat és speciális eszközöket (fogköztisztító kefe, speciális fogselyem) igényelnek. Ezek megismertetése és betanítása, rendszeres otthoni használatuk, valamint a félévenkénti kontroll vizsgálat elengedhetetlen a hosszú távú siker érdekében. Ezen „közös munka” alapján tudjuk mi is garanciánkat biztosítani az elkészült fogműre.

A rossz lehelet igen gyakori probléma. Sokszor nem is vesszük észre, hiszen hozzászoktunk, és esetleg ismerőseink szólnak, hogy valami nem stimmel. Az ok 90%-ban fogászati, 10%-ban a gyomor és bélrendszerből fakad.

Lehelet-terápia

Szájüregünk kitűnő élőhely több száz féle baktérium számára: ideális hőmérséklet, bőséges táplálék. Anyagcsere-termékeik - főleg a kéntartalmú vegyületek – és az általuk okozott gyulladás következményei, kellemetlen szájszagot okozhatnak. Fokozottan igaz ez a fogágy gyulladásban szenvedőkre.

A megoldás majdnem mindig egy jól képzett szájhigiénikus rendszeres felkeresése és a szájápolási szokások megváltoztatása, ami szintén szakember segítségével sajátítható el a legjobban. A fogkő eltávolítása, az ínygyulladás megszüntetése, a nyelv lepedékmentesítése, a szájápolási tanácsok betartása mindig eredményre vezet.

 

Kíváncsiak vagyunk a véleményére

Elérhetőség

Címünk:  1062 Budapest, Délibáb utca 30.
Rendelési idő:  Hétfő– Péntek 8 – 20
Telefonszámaink:
+3612560308
+36305714757
E-mail címünk:  fogaszat "kukac" hs-dental.hu