• Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Magyar

1062 Budapest, Délibáb utca 30.
+36305714757, +3612560308.
 

Mikroszkópos gyökérkezelés

Még a legtapasztaltabb fogszakorvos sem képes szabad szemmel érzékelni azokat az apró szövetdarabokat vagy más, a fogcsatornákban megbújó anyagokat, amelyek a gyulladást kiválthatják. Sőt, néha maga a fogcsatorna üregrendszere is olyan extrém méretű vagy alakú, hogy mikroszkóp nélkül még megvizsgálni sem lehetne maradéktalanul.

Mikroszkópos vizsgálattal rögtön fel lehet deríteni, hol és hogyan kell preparálni a fogcsatornát, és ezután a panaszok jó eséllyel már nem jelentkeznek újra.

A komplikált gyökérkezeléseket  rendelőnkben  speciális,  fogászati operációs  mikroszkóppal  végezzük el. Így  azok  a gyökércsatornák  is láthatóvá, kezelhetővé  válnak, melyek szabad szemmel  észrevehetetlenek. Orvosaink  olyan  nehezen megoldható esetekben  is képesek  sikeres beavatkozást elvégezni, ahol az általános fogorvosi gyakorlat már csődöt mondana.

A komplikált gyökérkezeléseket  rendelőnkben  speciális,  fogászati operációs  mikroszkóppal  végezzük el. Így  azok  a gyökércsatornák  is láthatóvá, kezelhetővé  válnak, melyek szabad szemmel  észrevehetetlenek.. Orvosaink   olyan  nehezen megoldható esetekben  is képesek  sikeres beavatkozást elvégezni, ahol az általános fogorvosi gyakorlat már csődöt mondana.

A mikroszkóppal végzett gyökérkezelés során:

•  10-25-szoros nagyításban látható a fog belső anatómiája.
•   a fogon lévő, szabad szemmel nem látható hajszálrepedések is felfedezhetővé válnak.
•  a beavatkozás minimál invazív lehet, ami azt jelenti, hogy a kezelés során legkevesebb ép foganyagot kell eltávolítani, ezáltal csökken a fog későbbi törésének kockázata.
•  a szabad szemmel nem látható gyökércsatornák kezelhetővé válnak ill. a hagyományostól eltérő formájú, lefutású gyökércsatornákat is tökéletesen ki lehet tisztítani.
•  a régi, rosszul funkcionáló gyökértömések maradéktalanul eltávolíthatók.
•  a mikroszkóp használatával nagyobb eséllyel távolíthatók el a gyökércsatornába betört műszerek is.

A mikroszkópos gyökérkezelés a legprecízebb beavatkozások közé tartozik. Időigényesebb, mint egy hagyományos gyökérkezelés,  egy alkalom akár 1-1,5 óra hosszat  is  igénybe vehet . Fontos azonban tudni, hogy a csúcsminőségű gyökértömés, mint végeredmény  mindennél fontosabb. A fog megmentésével egy időben megelőzhetjük a későbbi gyulladások kialakulását, ill.  a gócbetegségek szövődményeit . Hagyományos módszerekkel  előfordulhat, hogy bonyolult esetben 6-7 alkalommal is gyógyszert kell cserélni egy-egy gyökércsatornában,  mikroszkóppal általában  2-3 kezelés elegendő.

Kíváncsiak vagyunk a véleményére

Elérhetőség

Címünk:  1062 Budapest, Délibáb utca 30.
Rendelési idő:  Hétfő– Péntek 8 – 20
Telefonszámaink:
+3612560308
+36305714757
E-mail címünk:  fogaszat "kukac" hs-dental.hu