• Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Magyar

1062 Budapest, Délibáb utca 30.
+36305714757, +3612560308.
 

Gyermekfogászat

A gyerekek mosolya a legfontosabb! Elsődleges célunk a gyermekek bizalomkeltése, félelmeik eloszlatása. Fontos, hogy a gyerekek kiskoruktól kezdve rendszeres fogápolásra legyenek nevelve. Szeretnénk, hogy a szülőkkelegyüttműködve kiaknázzuk a megelőzésben rejlő lehetőségeket.

Kisgyermekek fogápolása, a rendszeres fogorvosi kontrollvizsgálat talán a legfontosabb,Egy lyukas tejfog ugyanúgy tud fájni, begyulladni, mint egy maradófog. A maradó fogak is csak a káros baktériumoktól mentes közegben tudnak majd egészségesen kibújni, s tovább fejlődni. Érdemes tehát a megelőzésre koncentrálni. Nem kezeltetni egy tejfogat, - csak azért, mert az majd úgyis kiesik – súlyos felelőtlenség.

A gyermekfogászat azt tartja szem előtt, hogy az első fogorvosi kezelés meghatározó élmény a kicsik számára, ezért kiemelkedő figyelemmel és türelemmel kezeljük őket. A gyerekek fogai speciális ellátást igényelnek, A magasan képzett szakértelem túl gyermekpszichológiai tudás és empátiás készség is szükséges.

Gyermekeink fogorvoshoz szoktatása, szájápolási szokásainak kialakítása nagyon fontos feladat. A tejfogak rendszeres, alapos tisztítása, féléves - éves ellenőrzése ugyanolyan meghatározó, mint később, a maradó fogak megóvása.
 

Tejfog tömés

Kis és közepes szuvasodás ellátása talán a leggyakoribb beavatkozás a fiatal pácienseknél. A tejfogak egészsége, rágóképessége megtartható egy töméssel, vagy elcsiszolással a fogváltásig a további romlás elkerülhető. Az elcsiszolás során a két fog között kialakuló szuvas üreget sima felszínné tisztíthatóvá csiszoljuk, majd a felületet egy kétfázisú ecsetelővel „impregnáljuk”.
 

Tejfog gyökérkezelés

A közhiedelemmel ellentétben a tejfogaknak is - méretükhöz képest - kifejlett gyökereik vannak. ( A maradó fogak előtörésével egy időben felszívódnak ) Ha a fogváltás előtt súlyosan sérül a tejfog elfertőződik, kezeletlenül gennyes, sipolyozó krónikus gyulladásokat okozhatnak.
 

Barázdazárás

A maradó rágófogak mély, sokszor tisztíthatatlan barázdáiban indul el leggyakrabban a szuvasodás. Barázdazárás révén a rágófelszín mélyének baktériummentes, hermetikus lezárása biztosítja azt, hogy azok tökéletesen tisztán tarthatók, így megelőzhető ott a káriesz kialakulása. Biztonsággal a fog előtörését követő hat hónapban végezhető el a barázdazárás, így kb. hat éves kortól ( a maradó 6-os fogak előtörésétől ), a maradó fogak megjelenésével párhuzamosan végezzük ezt a hatékony szuvasodást megelőző beavatkozást. Egy speciális kétfázisú ecsetelőoldattal a zománc felső rétegét ellenállóbbá tesszük a további támadások ellen.
 

Kíváncsiak vagyunk a véleményére

Elérhetőség

Címünk:  1062 Budapest, Délibáb utca 30.
Rendelési idő:  Hétfő– Péntek 8 – 20
Telefonszámaink:
+3612560308
+36305714757
E-mail címünk:  fogaszat "kukac" hs-dental.hu