• Nederlands
  • English
  • Français
  • Deutsch
  • Magyar

1062 Budapest, Délibáb utca 30.
+36305714757, +3612560308.
 

Altatás, éber szedálás

Aneszteziológus szakorvos közreműködésével rendelőnkben külön, erre a célra kialakított kezelőben lehetőség van arra, hogy bódításban végezzük el a fogászati, szájsebészeti beavatkozásokat Azoknak a pácienseinknek ajánljuk ezt a megoldást, akik kontrollálhatatlan rettegéssel, már-már pánik reakcióval reagálnak a fogorvosi rendelőben  a legbanálisabb  beavatkozásokra is.
 
Pácienseinket a szedálás előtt egy alkalommal altató orvosunk megvizsgálja, és ha szükségesnek ítéli, labor vizsgálatot (vérkép, vércukor, máj-, vese funkció, ionok, prothrombin), EKG , ill. fél évnél nem régebbi tüdőszűrő-leletet kérhet.

Hogyan érkezzen éber szedálásra?

Kérjük, a beavatkozás megbeszélt időpontja előtt 1 órával érkezzen meg a rendelőnkbe. Javasoljuk, hogy kényelmes ruhát viseljen, kerülje a szoros ruhadarabokat. Ha a fogászati beavatkozás tovább tartana 1.5-2 óránál, szükséges hogy több lépésben történjék a kezelés. A szedálás így is lehetőséget teremt hosszú hetek munkáját egyszerre, kellemetlenségek nélkül elvégezni.
 

A szedálás menete

A szedáció kezdetén, kézháton egy kis műanyag kanüllel vénát biztosítunk. Ezen keresztül adjuk Önnek az altató, ill. fájdalomcsillapító szereket. Az elalvást követően a nyelési reflexek kiesnek. Kérjük altatás előtt 6 órával ne egyen, és ne igyon semmit!
 
Hősök tere fogászat - családbarát fájdalommentes fogászat a hősök terénA beavatkozás alatt folyamatosan műszerekkel kontroll alatt tartjuk a pulzust, a vérnyomást és a vér oxigén szintjét (oxigenizációt). Ha esetenként szükséges, egy lélegeztető csövön keresztül tiszta oxigént adagolunk tüdejébe, azért, hogy a kissé felületesebb légzés rosszabb légcseréjét ellensúlyozzuk.
 
Az altatás után rendelőnkben kényelmesen kipihenheti a szedálás utóhatásait, majd amennyiben teljesen elmúlt a gyógyszerek hatása, kísérőjével otthonába távozhat.
 
Az altatás napján gépjárművet nem szabad vezetnie, elektromos, vagy vágó éllel rendelkező háztartási gépet, eszközt nem használhat!
 
Az altatásban végzett fogászati ellátás kényelmes, precíz, gyors a fogorvos számára nyugodt munkakörülményeket nyújt, pácienseink pedig „átalusszák” a félelmetesnek hitbeavatkozásokat.
 
Vannak olyan fogorvosi munkafázisok, amelyek precíz elvégzéséhez a páciens kooperációja szükséges, és teljesen fájdalmatlanok. Ezeket nem ajánljuk altatásban végeztetni. Ilyen például a harapás beállítása fogpótlások vagy tömések szájba helyezése után.
 
Sok szeretettel és szakértelemmel várjuk!

 

Kíváncsiak vagyunk a véleményére

Elérhetőség

Címünk:  1062 Budapest, Délibáb utca 30.
Rendelési idő:  Hétfő– Péntek 8 – 20
Telefonszámaink:
+3612560308
+36305714757
E-mail címünk:  fogaszat "kukac" hs-dental.hu